تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 20 نوفمبر، 2012

ميني بيتزا و كرواسون بالصور و الخطوات

ميني بيتزا و كرواسون بالصور و الخطوات

المكونات :- طحين ( 4 كوب ) - لبن نيدو ( 1 كوب ) 2 كيس بيكنج بودر 2 كيس خميرة فورية او ملعقتين كبار - ملعقه ملح صغيرة - ملح سكر كبيرة - نصف كوب زيت - كوب ماء فاتر وممكن نحتاج ربع كوب كمان


 بنحضر طبق غويط - وكوبايه هنستخدمها فى معايرة كل المكونات نفس الكوبايه لازم علشان تطلع المكونات مظبوطة



اول حاجة خلطت جميع المكونات البودرة يعنى بمعنى دقيق - لبن نيدو - خميرة - بيكنج بودر - سكر - ملح .. انا كاتبه المقادير بالظبط فى اول صورة ( صورة المكونات )

 
 
بننزل بنص كوب الزيت وبنقلب الخليط


 
وبعدين ننزل بالمياة عليهم


 
ونبدء العجن بالايد للى مش عندها عجان ( اانا عندى وبحب اعجن بايدى )


 
ودى بعد ماخمرت وبقت جميله جدا جدا


 
وهنا قطعتها وسبتها ترتاح


 
حضرت الجبنه الموتزاريلا - البسطرمة - قطع سجق كان باقى من الغداء قطعته صغير - تونة - زيتون اسود واخضر - طماطم - لبنه تركى - وطبعا صلصة البيتزا


 
فردت كورة من اللى كنت مقسماها من العجينه وقطعتها زى مانتو شايفين بالكنكة بتاعه الشاى لانها استانلس وساعدتنى فى التقطيع


 
ورصيت الاول العجينه فى الصينيه وبدأت احط الصلصلة بتاعه البيتزا


 
وبعدين الحشوات المختلفه ( سجف وجبنه موتزاريلا - بسطرمة - تونه )


 
هنا فردت العجينه وعملت منها مثلثلات علشان اعملها شبه الكرواسون بس هيبقى حادق وحطيت السجق والجبنه ( تابعوا الصور )


 
وبعدين لفيتها من بره لجوه بقت كده

علشان الكرواسون يبقى لامع ادهنيه قبل دخوله الفرن بصفار بيض
دخلييه على درجة حرارة عاليه فى الفرن لمده 12 دقيقة تقريبا


 
وبعدين ده الشكل النهائى ايه رايكوا !!



المصدر

0 التعليقات :

إرسال تعليق